Lajoskomárom
 

  magyar deutsch
Közadat Localinfo

Akadálymentes verzió
2023. március
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2023. március 27. hétfõ,
Hajnalka napja van

Lajoskomárom hivatalos honlapja

Polgármesteri Hivatal: 8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 4.
Tel: (30)400 34 54
E-mail: lajoskom@lkomnet.huÍjász EgyesületÍjász Egyesület (1998)
Ifj. Csiszi István
Lajoskomárom, Jókai utca 30/b.
Telefon:06 30/264 77 39
Email: istvan.csiszi@gmail.com
WEB: ijaszclub.site40.net/

Rövid történet:

 1994-ben Péter(Pipe) gondolt egyet, és vett egy reflexíjat. Tőle függetlenül Zoltán (Pusi) egy csigásíjat vett. Míg Pipe barátjával Öcsivel és testvérével Danival járt lőni, addig Pusi egyedül próbálgatta íját.

1995 őszén Pipe és Öcsi egy-egy Kassai merevszarvú ősmagyar rekonstrukciós reflexíjat vettek. Ezek már erősebbek és pontosabbak voltak. Híre ment a dolognak, Pusi kíváncsi lett az új íjakra, Öcsi pedig a csigásíjat szerette volna kipróbálni. Ezután együtt jártak lőni, a homok bányához, ami igen távol esett a falutól, ráadásul egy védett madár fészkelőhelye volt. Közben megfertőződtek a családtagok is. Zoli és Dani vett egy-egy íjat.

1996-ban meggyőztük a polgármestert, hogy jó gazdájuk lennének a régi MHSZ-es kispuskás lőpályának. Örült a polgármester, hogy végre rendbe teszi valaki a gazdátlan pályát, az íjászok örültek a faluhoz közeli területnek. Ráadásul a hozzá tartozó épületet is megkaptuk. Tavasszal megtartottuk az első alakuló gyűlést ahol már igen szép számmal, kilencen vettünk részt. Meghatároztuk a pályán betartandó szabályokat, az elvégzendő munkákat. Áprilisban elkezdődtek a munkák. Aminek meg is lett a gyümölcse, nagyon szép pályát sikerült kialakítanunk.

Első hivatalos bemutatkozásunk a Majálison volt, ahol nagyon sok érdeklődő volt. Zsetonért lehetett lőni egy céltáblába. Nemcsak férfiak, nők és gyerekek is kipróbálták,és nagy sikert aratott a bemutató is. Következő héten a szomszéd településre hívtak minket bemutatót tartani.

Nyáron megrendeztük a pályaavató versenyüket. A következő versenyünkön, már Turul Lajoskomáromi Íjász Klub néven szerepeltünk és elkészítette Pusi az emblémánkat is. Ősszel újjabb tag csatlakozott hozzánk, egy hölgy személyében.

A véletlennek köszönhetően megismerkedtünk, egy siófoki sráccal, aki a Siófoki Íjász Klub alelnöke volt. Sok érdekes tapasztalatot cseréltünk, majd kihívtuk a siófoki Klubot egy versenyre.

Júniusban öt fővel megjelentek a siófoki klubtagok. Sok érdekes dolgot tanultunk egymástól, megismerkedtünk egymás felszerelésével, és a nap végére össze barátkoztunk. Augusztusban a siófokiak hívtak versenyre.

Nagy,nemzetközi,verseny volt, ahol nagyon jól szerepeltünk, és még szorosabbra fűztük barátságunkat a siófokiakkal. Októberben ismét Siófokon versenyeztünk.

1998-ban elindítottuk a folyamatot; hivatalosan bejegyzett szervezet szeretnénk lenni. Az egyesület neve: Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület. Pontokba szedtük az alapszabályt, és megválasztottuk a vezetőséget. Szeptemberben 22-től hivatalosan bejegyzett egyesület vagyunk! Elkészült az adószámos pecsétünk, és számlaszámot is kaptunk. Áprilisban Felvételt nyertünk a Magyar Íjász Szövetség tagjai közé.

2000 év során is sikeres versenyeket rendeztünk, és egyre több helyre hívtak minket is versenyezni.Nagyon jó érzéssel töltött minket, hogy immár bekerültünk az íjász társadalom köztudatába.

2003-ban egy alapszabály-módosítást hajtottunk végre, ami szükséges volt ahhoz, hogy a felajánlott adó egy százalékához hozzájuthassunk. Ezzel az alapszabály módosítással egy kissebb összeghez jutottunk.

Röviden ennyi megalakulásunk története.

 


Copyright © Lajoskomárom.hu 2023 | web: KataPorta.net | KataPorta | KataPorta Linktár