Lajoskomárom
 

  magyar deutsch


Lajoskomárom hivatalos honlapja


Polgrmesteri Hivatal: 8136 Lajoskomrom, Komromi u.4.
Tel: (25)240-375 Fax: (25)240-376
E-mail: lajoskom@lkomnet.hu

Napelemes rendszer ki��p��t��se

2015 | 06 | 22.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

NAPELEMEKKEL VÁLTJA KI INTÉZMÉNYEINEK VILLAMOSENERGIA FOGYASZTÁSÁT A LAJOSKOMÁROMI ÖNKORMÁNYZAT

 

Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata KEOP-2014-4.10/N/14-2014-0146 számon elnyert pályázatával valósítja meg az Egészségház valamint az Általános Iskola villamosenergia-igény kielégítését megújuló energiaforrásokkal. A napelemes rendszer kiépítésére elnyert támogatási összeg 29,08 millió forint, a beruházás teljes költsége 40 millió forint.

 

Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata a fenntartása alatt lév önkormányzati intézmények úgymint az Egészségház, Általános Iskola tetejére telepítend napelemes ermvekkel kívánja fedezni a két intézmény villamos energia fogyasztását.

 

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg, melynek során az Egészségház rendelkezésére álló, megfelel dél-keleti tájolású tetfelületére az épület fogyasztását fedez, összesen 22 db napelem panel került elhelyezésre. A napelem panelek által termelt villamos energiát 1 db inverterrel alakítják váltakozófeszültséggé és táplálják be a fogyasztói hálózatba.

 

Az Általános Iskola rendelkezésére álló, a Tornacsarnok megfelel déli tájolású tetfelületére az épületek fogyasztását fedez, összesen 144 db napelem panel került elhelyezésre. A napelem panelek által termelt villamos energiát 2 db inverterrel alakítják váltakozófeszültséggé és táplálják be a fogyasztói hálózatba.

 

A fejlesztés eredményeként a napelemes rendszer által megtermelt energia mennyisége közel 44.000 kWh/év, amelybl szinte teljes egészében fedezhet a két intézmény villamos energia szükséglete. A beruházásnak köszönheten éves szinten 41 tonna üvegházhatást okozó gáz (ÜHG) kibocsátás csökkenést érnek el.

 

A projekt kivitelezje az Energy Hungary Energetikai Zrt., a megvalósítás határideje 2015. augusztus 31.

 

 

További információ kérhet:

Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzat

8136 Lajoskomárom, Komáromi u. 4.

Tel.: +3625 240 375, Email: lajoskom@lkomnet.hu

 




Copyright © Lajoskomárom.hu 2023 | web: KataPorta.net | KataPorta | KataPorta Linktr