Lajoskomárom
 

  magyar deutsch


Lajoskomárom hivatalos honlapja


Polgrmesteri Hivatal: 8136 Lajoskomrom, Komromi u.4.
Tel: (25)240-375 Fax: (25)240-376
E-mail: lajoskom@lkomnet.hu

Lajoskom��romi ��j��sz Sportegyes��let


Íjász Egyesület (1998)
Ifj. Csiszi István
Lajoskomárom, Jókai utca 30/b.
Telefon:06 30/264 77 39
Email: istvan.csiszi@gmail.com
WEB: ijaszclub.site40.net/

Rövid történet:

 1994-ben Péter(Pipe) gondolt egyet, és vett egy reflexíjat. Tle függetlenül Zoltán (Pusi) egy csigásíjat vett. Míg Pipe barátjával Öcsivel és testvérével Danival járt lni, addig Pusi egyedül próbálgatta íját.

1995 szén Pipe és Öcsi egy-egy Kassai merevszarvú smagyar rekonstrukciós reflexíjat vettek. Ezek már ersebbek és pontosabbak voltak. Híre ment a dolognak, Pusi kíváncsi lett az új íjakra, Öcsi pedig a csigásíjat szerette volna kipróbálni. Ezután együtt jártak lni, a homok bányához, ami igen távol esett a falutól, ráadásul egy védett madár fészkelhelye volt. Közben megfertzdtek a családtagok is. Zoli és Dani vett egy-egy íjat.

1996-ban meggyztük a polgármestert, hogy jó gazdájuk lennének a régi MHSZ-es kispuskás lpályának. Örült a polgármester, hogy végre rendbe teszi valaki a gazdátlan pályát, az íjászok örültek a faluhoz közeli területnek. Ráadásul a hozzá tartozó épületet is megkaptuk. Tavasszal megtartottuk az els alakuló gylést ahol már igen szép számmal, kilencen vettünk részt. Meghatároztuk a pályán betartandó szabályokat, az elvégzend munkákat. Áprilisban elkezddtek a munkák. Aminek meg is lett a gyümölcse, nagyon szép pályát sikerült kialakítanunk.

Els hivatalos bemutatkozásunk a Majálison volt, ahol nagyon sok érdekld volt. Zsetonért lehetett lni egy céltáblába. Nemcsak férfiak, nk és gyerekek is kipróbálták,és nagy sikert aratott a bemutató is. Következ héten a szomszéd településre hívtak minket bemutatót tartani.

Nyáron megrendeztük a pályaavató versenyüket. A következ versenyünkön, már Turul Lajoskomáromi Íjász Klub néven szerepeltünk és elkészítette Pusi az emblémánkat is. sszel újjabb tag csatlakozott hozzánk, egy hölgy személyében.

A véletlennek köszönheten megismerkedtünk, egy siófoki sráccal, aki a Siófoki Íjász Klub alelnöke volt. Sok érdekes tapasztalatot cseréltünk, majd kihívtuk a siófoki Klubot egy versenyre.

Júniusban öt fvel megjelentek a siófoki klubtagok. Sok érdekes dolgot tanultunk egymástól, megismerkedtünk egymás felszerelésével, és a nap végére össze barátkoztunk. Augusztusban a siófokiak hívtak versenyre.

Nagy,nemzetközi,verseny volt, ahol nagyon jól szerepeltünk, és még szorosabbra fztük barátságunkat a siófokiakkal. Októberben ismét Siófokon versenyeztünk.

1998-ban elindítottuk a folyamatot; hivatalosan bejegyzett szervezet szeretnénk lenni. Az egyesület neve: Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület. Pontokba szedtük az alapszabályt, és megválasztottuk a vezetséget. Szeptemberben 22-tl hivatalosan bejegyzett egyesület vagyunk! Elkészült az adószámos pecsétünk, és számlaszámot is kaptunk. Áprilisban Felvételt nyertünk a Magyar Íjász Szövetség tagjai közé.

2000 év során is sikeres versenyeket rendeztünk, és egyre több helyre hívtak minket is versenyezni.Nagyon jó érzéssel töltött minket, hogy immár bekerültünk az íjász társadalom köztudatába.

2003-ban egy alapszabály-módosítást hajtottunk végre, ami szükséges volt ahhoz, hogy a felajánlott adó egy százalékához hozzájuthassunk. Ezzel az alapszabály módosítással egy kissebb összeghez jutottunk.

Röviden ennyi megalakulásunk története.

 


Copyright © Lajoskomárom.hu 2023 | web: KataPorta.net | KataPorta | KataPorta Linktr